Årskavalkade (januar-mars): Frp ut, Sanders’ drøm knust og norske krisetiltak

Det er trygt å si at 2020 ble et år utenom det vanlige. Vi vet nok at du husker koronapandemien, som fortsatt herjer landet. Men hva med alt det andre?

Med utgangspunkt i Filter Nyheters daglige nyhetsbrev – som du kan få rett hjem i postkassa ved å trykke på denne lenka – vil vi romjula oppsummere året som har gått. Det gjør vi kvartal for kvartal: Husker du da Frp gikk ut av regjering etter bråket om IS-kvinnen som ble hentet hjem?

Januar: Frp går ut av regjering

2. januar

Skogbrannene herjer i Australia. Aldri før har så store områder stått i flammer – fra det sørlige Queensland, gjennom det folkerike New South Wales i vest, inn i Gippsland, ved Perth i øst og på øya Tasmania.

3. januar

USA tar livet av den iranske generalen Qasem Soleimani i et målrettet rakettangrep. Soleimani har i over 20 år vært sjef for Quds-styrken i Revolusjonsgarden. Angrepet er beordret av Donald Trump.

8. januar

Et ukrainsk Boeing 737 passasjerfly med 176 mennesker om bord styrter like etter avgang fra Iran. Ingen overlever. Etter noen dager blir det kjent at flyet ble skutt ned av iranske styrker ved en feil.

15. januar

Fremskrittspartiet tar dissens da regjeringen beslutter å hente hjem en IS-siktet kvinne (29) og hennes to barn på tre og fem år fordi eldstemann er syk. Christian Tybring-Gjedde har allerede tatt til orde for at partiet må forlate regjering.

17. januar

Riksrettssaken mot president Donald Trump begynner formelt i det amerikanske Senatet.

20. januar

Fremskrittspartiet går ut av regjering.

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.