Nyhetsbrev 23. desember: «Aafløy har brent brua til oss»

JULEAVTALE? Britenes statsminister Boris Johnson og EU-kommisjonens president Ursula von der Leyen har de siste dagene bidratt personlig til de fortsatt pågående forhandlingene om en handelsavtale etter at førstnevnte forlater unionen 31. desember – siste nytt onsdag er at partene skal være villige til å gjøre «en siste innsats» for å lande en enighet.

Det store konfliktmomentet er fortsatt fiskeri, mer konkret hva slags tilgang EU-fiskere får til britiske farvann og hvilke toll og avgifter EU får anledning til å «straffe» britene med om tilgangen blir begrenset i framtida. I et møte med representanter for de 27 EU-landene tirsdag, skal sjefforhandler Michel Barnier ha gitt uttrykk for at det er framdrift i forhandlingene – og at en avtale faktisk kan bli signert før jul. PS. Fiskeri er ikke et spesielt stort marked sammenlignet med alt annet som ligger på bordet, men partene deler oppfatning av at enighet her er et premiss for en større avtale. TRENGER PENGENE: Helt siden han sammen med to andre noe overraskende meldte seg ut av «protestpartiet» Folkeaksjonen Nei til mer bompenger (FNB) i forrige uke, har Trym Aafløy kjempet ...

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.