7 strakstiltak politikerne ikke vil ta stilling til – hva venter de på i ruspolitikken?

Ina Spinnangr, leder i Foreningen Tryggere Ruspolitikk.

Det er mye som det haster å få innført, som det ikke bør være noen politisk diskusjon om, mener Foreningen tryggere ruspolitikk. Interesseorganisasjonen jobber for en ruspolitikk som har skadeforebygging og økt livskvalitet som mål, uansett rusmiddel. I desember ble det klart at et flertall på Stortinget er for en reform av ruspolitikken, der behandling av misbruk skal være reaksjonsformen framfor straff. En gruppe skal utrede hvordan reformen bør se ut i praksis, men en slik prosess tar lang tid, og er sannsynligvis ikke gryteklar før neste stortingsperiode. At det trengs utredninger av visse deler av reformen, som hvor grensa skal gå for hva som regnes som brukerdose unntatt straff, har leder for Foreningen tryggere ruspolitikk, Ina Roll Spinnangr forståelse for. Foreningen mener imidlertid at det er en rekke tiltak som kan innføres på rusfeltet med én gang, og at dette haster for å redusere skader og spare liv.

Rusreform-aktivitenes topp 7-liste

1)  Besittelse ut av statistikken: Alle narkotikasaker som i dag løses med forelegg, bør tas ut av politiets oppklaringsstatistikk. 2) Brukerrom: Rusreform-aktivistene mener politikerne umiddelbart kan endre sprøyteromforskriften slik at også røyking av heroin og inntak av andre stoffer blir tillatt i der. 3) Testing: Både det offentlige og private aktører bør få lov til å tilby rusmiddelbrukere å få testet renhet og innhold i stoffene de har kjøpt. 4) Rusinformasjon: Informasjon om rusmiddelbruk og rus i skolen bør gis av helsepersonell og ikke politi. 5) Urinkontroller: Slutte med urinkontroller i rusbehandlingen, og bruke pengene på andre behandlende tiltak. 6) Utvide tilbudet:

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.