52-åring dømt for hets av transkvinne

DØMT FOR TRANSHETS: En 52 år gammel mann fra bergensområdet er i Hordaland tingrett dømt til betinget fengsel i 21 dager og en bot på 15 000 kroner for hets av en transkvinne på Facebook. Dommen er trolig den første av sitt slag etter at kjønnsidentitet eller kjønnsuttrykk i fjor fikk vern mot hatefulle ytringer i straffeloven § 185. Den dømte mannen er en bekjent av kvinnen og kalte henne blant annet «pervers mannsgris» og skrev at: «tror du virkelig at et eneste menneske tror du er et kvinnemenneske og ikke en gubbe med rare fantasier». Han slo også fast at den fornærmedes kvinnelige identitet var «en syk fantasi i [tidligere mannsnavns] sinn» og indikerte at hun ikke var i stand til å ivareta barna sine. «Retten mener at tiltaltes ytringer ligger godt over nedre sjikt i denne saken, og klart rammes av straffeloven § 185», heter det i dommen.


VLADIMIR PUTIN ordla seg svært direkte om den spente situasjonen i Ukraina i en TV-sendt tale tirsdag: Det venter en «militær gjengjeldelse» hvis NATO ikke trapper ned det Russland oppfatter som aggressive handlinger langs nabolandets grenser, og Russland, som «ikke har rom for å trekke seg tilbake» har i så tilfelle «enhver rett til dette»,sier den russiske presidenten, som tidligere har nøyd seg med å påpeke at han har «en rød linje» vesten ikke bør tråkke over. NATOs generalsekretær Jens Stoltenberg responerer ifølge CNN med at den vestlige militæralliansen er klare for å gå i «meningsfylt dialog» med Mosk...

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.