52-åring dømt for hets av transkvinne

DØMT FOR TRANSHETS: En 52 år gammel mann fra bergensområdet er i Hordaland tingrett dømt til betinget fengsel i 21 dager og en bot på 15 000 kroner for hets av en transkvinne på Facebook. Dommen er trolig den første av sitt slag etter at kjønnsidentitet eller kjønnsuttrykk i fjor fikk vern mot hatefulle ytringer i straffeloven § 185. Den dømte mannen er en bekjent av kvinnen og kalte henne blant annet «pervers mannsgris» og skrev at: «tror du virkelig at et eneste menneske tror du er et kvinnemenneske og ikke en gubbe med rare fantasier». Han slo også fast […]

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.