AfD-politikere i Forbundsdagen var med i chat om borgerkrig og «kupp»

The Norman Foster redesigned German Bundestag Reichstag German national parliament Berlin, Germany
  • Uavhengig journalistikk om politisk ekstremisme, hatkriminalitet, rasisme og relaterte temaer

FLØRTER MED POLITISK VOLD: To politikere i det høyreradikale partiet Alternativ for Tyskland (AfD) er under politietterforskning etter chatsamtaler i en Telegram-gruppe som fremmet borgerkrig, revolusjon, og «kupp» i desember i fjor, skriver Der Spiegel (via Reuters). Politiet har ransaket boligene til politikerne (de er ikke navngitt av tysk presse) og har beslaglagt mobiltelefoner og andre lagringsenheter som knyttes til oppfordring til straffbare handlinger i forumet «Alternative Nachrichten Gruppe Bayern», som hadde rundt 200 medlemmer. 

Journalister fra Bayerischer Rundfunk infiltrerte Telegram-kanalen tidligere i år og avslørte for tre uker siden at 16 av AfDs representanter i delstatsparlamentet i Bayern, 11 AfD-politikere fra forbundsdagen og flere andre partimedlemmer hadde deltatt i chatten. Der florerte det med politikerhat, muslimfiendtlighet og aggressiv motstand mot myndighetenes koronatiltak. Flere av AfD-representantene skal ha gitt uttrykk for at demokratiske virkemidler ikke lenger er nok og at det må en «total revolusjon» eller krig til. Det er foreløpig ikke klart hvilke uttalelser politiet mener er straffbare og hvor konkrete de eventuelle voldsoppfordringene har vært.

Nyheten kom bare en drøy uke etter pågripelsen av seks militante vaksinemotstandere i Tyskland som, også det på Telegram, skal ha diskutert attentatplaner mot Sachsens delstatsminister Michael Kretschmer (CDU). (AfD har stor oppslutning i regionen og har forsøkt å kapital...

Adgang til hele Filter. Avslutt når som helst

Et abonnement på Filter er en uvurderlig støtte til et uavhengig og seriøst, norsk avisprosjekt.

Digital. Kun kr 70/mnd

Første 30 dager gratis! Ingen bindingstid

  • Tilgang til alle artikler på filternyheter.no
  • Alle nyhetsbrev tilsendt på epost
Begynn å lese

Digital + Magasin. Kun kr 100/mnd

Mest fleksibelt. Ingen bindingstid

  • Tilgang til alle artikler på filternyheter.no
  • Alle nyhetsbrev tilsendt på epost
  • Magasin i postkassa hver måned
Begynn å lese

Digital + Magasin. Kun kr 900/år

Mest for pengene! Ingen bindingstid

  • Tilgang til alle artikler på filternyheter.no
  • Alle nyhetsbrev tilsendt på epost
  • Magasin i postkassa hver måned
Begynn å lese

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.