AfD-politikere i Forbundsdagen var med i chat om borgerkrig og «kupp»

The Norman Foster redesigned German Bundestag Reichstag German national parliament Berlin, Germany
Uavhengig journalistikk om politisk ekstremisme, hatkriminalitet, rasisme og relaterte temaer FLØRTER MED POLITISK VOLD: To politikere i det høyreradikale partiet Alternativ for Tyskland (AfD) er under politietterforskning etter chatsamtaler i en Telegram-gruppe som fremmet borgerkrig, revolusjon, og «kupp» i desember i fjor, skriver Der Spiegel (via Reuters). Politiet har ransaket boligene til politikerne (de er ikke navngitt av tysk presse) og har beslaglagt mobiltelefoner og andre lagringsenheter som knyttes til oppfordring til straffbare handlinger i forumet «Alternative Nachrichten Gruppe Bayern», som hadde rundt 200 medlemmer.  Journalister fra Bayerischer Rundfunk infiltrerte Telegram-kanalen tidligere i år og avslørte for tre uker siden at 16 […]

Bli abonnent for å lese videre

Støtter du oss allerede? Logg inn med Vipps.

Test vårt digitalabonnement og få tilgang til alt innhold på Filter. De første 30 dagene er gratis! Les mer her eller klikk på knappen og bli abonnent i dag.

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.