32 dager igjen: Trump har covid-19 – Slik kan valgkampen hans rammes

Presidentens twitterkonto kunngjorde altså like før klokka 01 Washington-tid at både han og Melania Trump har testet positivt for covid-19, og at de var i karantene: https://twitter.com/realDonaldTrump/status/1311892190680014849?s=20 Det er per fredag morgen uvisst om Trump har symptomer. Presidentens lege brukte i natt ordet «well» for å beskrive formen hans, men skrev samtidig om rekonvalesens, og ingen i Det hvite hus ville avkrefte symptomer. (Trump brukte ordet «recovery»).

Bare to timer før den positive testen ble kjent, hadde Trump bekreftet at rådgiveren Hope Hicks, som nettopp reiste med ham på Air Force One, var smittet. Men da hadde Det hvite hus visst om Hicks' symptomer siden onsdag, ifølge New York Times. https://twitter.com/realDonaldTrump/status/1311859538279239686?s=20 74 år gamle Trump er i aldersgruppen som er mest sårbar for covid-19 og er regnet som overvektig. Han har tidligere latt være å offentliggjøre detaljerte helseopplysninger, og har aldri klargjort hvorfor han i fjor brått ble sendt til sykehus for undersøkelser. (Visepresident Mike Pence ble satt i beredskap med tanke på en mulig narkose for presidenten).

Har latterliggjort munnbind og sosial distansering

Trump har nektet å bruke munnbind i offentligheten og har så sent som i tv-debatten tirsdag latterliggjort Joe Biden for å gjøre dette tiltaket: https://twitter.com/RobertMaguire_/status/1311865051029135360?s=20 Presidenten har bagatellisert både koronaepidemien i USA, effektene av covid-19, og behovet for smitteverntiltak – og har kommet med villede...

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.