2022 i tolv Filter-forsider

Som den trofaste leser har fått med seg kommer herværende nettavis månedlig ut på det gammelmodige mediet papir. Vårt trykte månedsmagasin, som bare fås ved abonnement, inneholder det beste av det beste redaksjonen har skrevet de foregående ukene samt det vår huskunstner måtte koke opp av illustrasjoner.

En av disse tegningene havner rutinemessig på selve forsiden, og det slår oss at de samlet sett utgjør en like god 2022-kavalkade som alt annet. Så uten videre om og men – her er året oppsummert gjennom de tolv siste Filter-forsidene.

Januar: Vi satser på testing og karantene! Men begynner å gå tom for tester

TISK er fine greier, men som smittevernstrategi på nasjonalt nivå forutsetter det at vi formelig bader i hurtigtester. Idet Norge bikket inn i 2022 var tomme test-hyller et mulig prospekt, og tegneren illustrerte det med helseminister Ingvild Kjerkol, helsedirektør Espen Rostrup Nakstad og Folkehelseinstituttets Camilla Stoltenberg på handletur, i en scene hentet fra forrige juls dommedags-hit på tv, den mørke komedien «Don't look up».

Tegnerens kommentar: «Folk trodde Stoltenberg-karikaturen forestilte Kari Jaquesson, og mangelen på tester ble heller al...

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.