• Det totale antallet registrerte koronasmittede i verden har passert to millioner, og mer enn 133 000 mennesker har dødd, ifølge data samlet av Johns Hopkins University.

 

  • Europaparlamentet skal møtes i en spesiell sesjon for å diskutere et felles svar fra medlemslandene på koronapandemien. Det skal stemmes over en resolusjon som inneholder oppfordringer til sterkere beskyttelse av EU-borgere under krisen, samt EU-bistand for medlemslandets helsesystemer, og en enhetlig strategi for utfasing av akuttiltak. Utkastet kritiserer også Ungarn og Polens korona-håndtering.

 

  • Asia vil trolig ha null økonomisk vekst for første gang på 60 år på grunn av pandemien, ifølge Det internasjonale pengefondet (IMF).

 

  • President Donald Trump skal torsdag gi retningslinjer til guvernører om hvordan de kan åpne USAs næringsliv. Det skjer etter Det hvite hus brukte store deler av onsdag til å konferere ledere og bransjegrupper om hvordan de skal vurdere den økonomiske skaden grunnet pandemien, skriver Washington Post.

 

 

  • Tyskland gjenåpner små virksomheter neste uke, selv om forbundskansler Angela Merkel advarte om at restriksjonene vil bli løftet sakte, og kan gjeninnføres hvis viruset sprer seg. Eldre elever får komme tilbake til skolen i begynnelsen av mai.

 

  • Sør-Koreas venstrevridde regjeringsparti vant parlamentsvalget med det som beskrives som et valgskred, noe som skyldes president Moon Jae-ins regjerings hittil vellykkede korona-håndtering. Moon’s Demokratiske parti og dets allierte vant 180 seter i nasjonalforsamlingen på 300 seter. Opposisjonen United Future Party (UFP) fikk 103 seter, ifølge den nasjonale valgkommisjonen. Valgdeltakelsen var på 66,2 prosent, den høyeste på 28 år, ifølge Korea Herald.

Nå satser vi!

Rundt 1500 av dere har valgt å støtte Filter hver måned og få vårt nye magasin i posten. Takk! Vi ønsker nå å utvide vår redaksjon med en ny journalist, og det er her du kommer inn.

Når vi når 2000 månedlige støttespillere vil vi ansette en journalist som skal dekke helse og vitenskap på Filter-måten. Det betyr at du kan være med å ansette den journalisten samtidig som du får Filter på papir!

For 100,- kroner i måneden får du Filter Magasin rett hjem i postkassa 11 ganger i året. Ønsker du å donere årlig koster det 900,- kroner. Bare klikk på et av valgene under så blir det hele gjort med Vipps. Samtidig godtar du våre kjøpsvilkår.

Bli abonnent i dag, og hjelp oss nå målet! Om du allerede er abonnent og verver en venn sender vi deg en Filter t-skjorte som takk. Alt du trenger å gjøre er å få din venn til å sende oss en mail så sender vi den til deg.

Du kan også støtte Filter ved å vippse et valgfritt beløp til 514053. Les mer her. 

Meld deg på Filters nyhetsbrev

Det er gratis og inneholder en forklaring av det Filter-journalistene mener er dagens viktigste nyhetssaker i inn- og utland. Ellers som for eksempel forlegger og forfatter Anders Heger sier det: «Filter Nyheter har det suverent beste grepet om hvilke nyheter som teller, og hvilke som er unødig støy». Meld deg på her.

Stjel artiklene våre

Filter Nyheter vil gjerne at du, helt gratis, republiserer våre artikler og tegninger/grafikker. Grundig, faktaorientert journalistikk har aldri vært viktigere.

Alt du trenger å gjøre er å sende e-post til [email protected] der du informerer om hvor innholdet skal publiseres. Vi svarer deg så fort som mulig. Les mer her.