16. april – Dette skjedde mens du sov: Korona-valgskred i Sør-Korea, felles åpningstrategi i EU

  • Det totale antallet registrerte koronasmittede i verden har passert to millioner, og mer enn 133 000 mennesker har dødd, ifølge data samlet av Johns Hopkins University.
 
  • Europaparlamentet skal møtes i en spesiell sesjon for å diskutere et felles svar fra medlemslandene på koronapandemien. Det skal stemmes over en resolusjon som inneholder oppfordringer til sterkere beskyttelse av EU-borgere under krisen, samt EU-bistand for medlemslandets helsesystemer, og en enhetlig strategi for utfasing av akuttiltak. Utkastet kritiserer også Ungarn og Polens korona-håndtering.
 
  • Asia vil trolig ha null økonomisk vekst for første gang på 60 år på grunn av pandemien, ifølge Det internasjonale pengefondet (IMF).
 
  • President Donald Trump skal torsdag gi retningslinjer til guvernører om hvordan de kan åpne USAs næringsliv. Det skjer etter Det hvite hus brukte store deler av onsdag til å konferere ledere og bransjegrupper om hvordan de skal vurdere den økonomiske skaden grunnet pandemien, 

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.