Utviklingen 30. mars: Nå blir prisen enda høyere

Mistet oversikten? Her er noen av de viktigste nyhetene i Norge mandag 30. mars:

Fersk Filter-artikkel:

  • Folkehelseinstituttet har feilberegnet hvor mange syke som trenger intensiv behandling i Norge – vi har sammenlignet prognosene med faktiske tall fra sykehusene.

Virus-situasjonen nå:

  • 4452 er bekreftet smittet av koronaviruset i Norge.
  • 322 er innlagt på sykehus, 97 ligger i respirator.
  • 32 er døde.

Penger og arbeid:

  • Stortinget jobber akkurat nå intenst for å bli enige om forslaget til en tredje krisepakke, som regjeringen presenterte på fredag. Opposisjonspartiene ønsker blant annet at mer penger skal bevilges til kommunene allerede nå, heller enn å komme over revidert nasjonalbudsjett i mai.
  • Den varslede kontantstøtten til bedriftene blir dyrere enn hva finansminister Jan Tore Sanner (H) tidligere har anslått: I et brev til Stortinget skriver Sanner at prislappen trolig blir minst 20 milliarder i måneden – og totalt 50 milliarder kroner til utgangen av mai.
  • Mottakere av dagpenger skal få muligheten til å videreutdanne seg eller ta kurs uten å miste ytelsen, varsler regjeringen. – Det er fornuftig å bruke permitteringstiden til å øke kompetansen for de ansatte, heter det i en uttalelse fra arbeids- og sosialminister Torbjørn Røe Isaksen<...>

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.