Svensk ambassade i Tyrkia måtte stenge – frykter finsk alenegang

FINSK ALENEGANG, SVENSK SKREKK: «Sveriges skrekkscenario kan bli virkelighet»skriver SVT-kommentator Mats Knutson etter at Finlands utenriksminister Pekka Haavisto i dag åpnet for at Finland kan gå videre med sin Nato-søknad uten å vente på nabolandet i vest. Haavisto sier Finland nå ønsker en avklaring innen et toppmøte i starten av juni. 

Det er nye toner fra Helsinki etter at de to landene har søkt sammen og tatt sikte på å gå inn i forsvarsalliansen simultant. Sveriges Nato-prosess, tidligere antatt å være en ren formalitet, har stoppet på Tyrkias motvilje – den er forbundet med landets støtte til kurdiske organisasjoner Ankara mener er terrorister (samtlige Nato-land må godkjenne opptaket av nye medlemmer). 

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.