Aktivist fant inhabil statsadvokat: Helt avgjørende med innsyn i NNPF-liste, sier forsvarer

Mandag 23. januar skulle Oslo tingrett vurdere om plakatene av Geir Evanger og Jan Erik Bresil var vernet av ytringsfriheten eller ulovlige. I stedet ble rettssaken avvist. Foto: Marie Lytomt Norum

Mandag 23. januar satt den tidligere advokaten Bengt Erik Waldow (42) på tiltalebenken i Oslo tingrett. Oppland og Hedmark statsadvokatembeter mente 42-åringen var skyldig i «hensynsløs atferd» etter straffelovens paragraf 266 .

Bakgrunnen var at 42-åringen 3. august i fjor hang opp tre plakater – i to ulike varianter – ved regjeringskvartalet i Oslo. På den ene plakaten sto det at statsadvokat Geir Evanger var «etterlyst» og «siktet for innførsel av en meget betydelig mengde hasj og MDMA» (en henvisning til den omstridte «Sult-saken», der Evanger var aktor), sammen med en oppfordring til å ringe politiets sentralbordnummer for tips.

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.