Saudi-Arabia smykket seg med «El Clásico»: – Internasjonal «show off»

Søndag 19. januar var det igjen duket for «El Clásico» i den spanske supercupfinalen «Supercopa de España» i Saudi-Arabia.

På King Fahd International Stadium knuste Barcelona fjorårets vinner Real Madrid 3–1 foran den saudiarabiske fotballfansen. Ingenting ble spart på under den prangende feiringen, der fyrverkeri ble skutt opp fra stadion-taket og flammekastere omkranset hele fotballbanen. Ifølge AP var det kvinner blant publikum, men det besto likevel av et overveldende flertall av menn.

Fire dager etter var det igjen duket for fotballfest i den saudiske hovedstaden. Riyadh All Star – et sammensatt lag av Al Nassr og Al Hilal – møtte den Qatar-eide klubben Paris Saint-Germain (PSG) i en stjernespekket treningskamp. Portugisiske Cristiano Ronaldo (37) spilte sin debut i saudiarabisk fotball. På andre banehalvdelen var argentinske Lionel Messi (35), som ved siden av fotballkarrieren i PSG nå blir betalt for å være turistambassadør for Saudi-Arabia.

Foran en stappfull stadion fikk Ronaldo to nettkjenninger i en kamp som endte med hele ni mål; 5–4 i favør Riyadh All Star. Etter treningskampen var det som i finalen av El Clásico fyrverkeri, flammekastere og konfetti.

Snapchat-bilder lagt ut av ...

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.