Sterk skyts mot datingapper og den mest lettleste av alle Putin-biografier

Redaksjonens månedlige kulturtips.

DOKUMENTAR: Den ferske BBC-dokumentaren «Queer Egypt Under Attack» handler om hvordan politiet og voldelige kriminelle gjenger målrettet samler inn informasjon om LHBT-personer via datingapper. Homofili har lenge vært stigmatisert i landet, og journalistene har funnet bevis på ryktene om at politiet systematisk lager seg falske datingprofiler for å hente inn bevis undercover – bevis de igjen bruker på å fengsle dem. Dette til tross for at det ikke finnes noen lover i landet som gjør homofili ulovlig. Dokumentaren viser til konkrete samtaler der politiet selv har initiert til samtaler for å få folk til å «avsløre» legningen sin. «Kom igjen kjære, ikke vær sjenert, vi kan møtes offentlig og så dra til leiligheten min», skal en politibetjent ha lokket med for å samle inn beviser. Kriminelle gjenger bruker

Bli abonnent for å lese videre

Støtter du oss allerede? Logg inn med Vipps.

Test vårt digitalabonnement og få tilgang til alt innhold på Filter. De første 30 dagene er gratis! Les mer her eller klikk på knappen og bli abonnent i dag.

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.