USAs klimasatsing, Europas hodepine

PRESIDENT BIDENS KLIMASATSING ble hyllet av den amerikanske miljøbevegelsen, men skaper hodebry for Europa. Politikere er bekymret for at Europa tømmes for grønne investeringer, og nå diskuteres mottiltakene. Det lukter handelskrig. Mer om det i ukas hovedsak, men først:

UKAS RUNDE

  • En stor isbre mellom Mount Rainier og Glacier Park utenfor Seattle, Hinman-breen, har forsvunnet. Det skriver CNN«Den er helt borte. Det var den største isbreen i denne delen av fjellkjeden – den var eksepsjonell», sier Mauri Pelto, en glasiolog fra Nichols College.
  • Det er ikke bare i Norge det krangles om oljelisenser. Biden-administrasjonen har antydet at de vil gi tillatelse til oljeutvinning i Alaska. Prosjektet, som skal drives av ConocoPhillips, vil produsere opp mot 160 000 fat olje per dag, eller 1,4 prosent av USAs produksjon, og miljøorganisasjoner protesterer.

    Bli abonnent for å lese videre

    Støtter du oss allerede? Logg inn med Vipps.

    Test vårt digitalabonnement og få tilgang til alt innhold på Filter. De første 30 dagene er gratis! Les mer her eller klikk på knappen og bli abonnent i dag.

    Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.