Slik misbruker vaksinemotstanderne holocaust

  • Uavhengig journalistikk om politisk ekstremisme, hatkriminalitet, rasisme og relaterte temaer

SIER JA TAKK TIL BREIVIK-KOBLING: Nazisten Pär Öberg, talsmann for Den nordiske motstandsbevegelsen og det eneste forsvarervitnet i Breivik-rettssaken denne uka, gikk i sin forklaring overraskende langt i å legitimere Breivik som en del av samme miljø. «Vi dømmer ingen mennesker. Vi kan absolutt ha kontakt med Breivik», sa Öberg, og tilføyde at 22. juli-terroristen vil få samme «individuelle vurdering» som andre hvis han søker medlemskap.Samtidig bagatelliserte Öberg terrorangrepet som at det «kokte over» for Breivik, og så ut til å beskrive massedrapet som noe som ville vært akseptabelt i militær sammenheng. «Om han hadde vært NATO-soldat og gjort det samme, kunne han ha blitt dekorert av Jens Stoltenberg», sa Öberg i retten.

    Uttalelsene er oppsiktsvekkende fordi de organiserte nazistene som oftest distanserer seg fra Utøya-massakren. DNM har tidligere stemplet Breivik som «sionist» og mange medlemmer har fremmet en konspirasjonsteori om at 22. juli var en «falskt flagg-operasjon» for å ramme de raseideologiske grupperingene. Les mer her.


BREIVIKS LØGNER: Bakgrunnen for at Breivik ønsket Öberg som vit...

Bli abonnent for å lese videre

Allerede abonnent? Logg inn med Vipps.

Test vårt digitalabonnement og få tilgang til alt innhold på Filter. De første 30 dagene er gratis! Les mer her eller klikk på knappen og bli abonnent i dag.

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.