Vitnet i retten: Nazistleder i DNM legitimerer Breivik og sammenligner 22. juli med krigsoperasjon

Pär Öberg på nazimarsj med Den nordiske motstandsbevegelsen i Falun i Sverige.
Nazistene i Den nordiske motstandsbevegelsen (DNM), som også har norske medlemmer, går nå lengre enn tidligere i å gi Anders Behring Breivik anerkjennelse som del av det «nasjonalsosialistiske» miljøet. Det kom fram da Pär Öberg, en av nøkkelpersonene i DNM, var kalt inn som forsvarervitne i rettssaken i Skien fengsel om prøveløslatelse av Breivik. (En løslatelse er helt usannsynlig, men lovgivningen rundt forvaring krever en rettsbehandling). På spørsmål fra Breiviks forsvarer, advokat Øystein Storrvik, åpnet Öberg for å samarbeide med Breivik i framtida. – Vil organisasjonen din kunne ha noe kontakt med Breivik ved lettelser? – Det vil han absolutt […]

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.