Breiviks «ikke-militante» nazistvitne: Her truer han Sveriges statsminister med lynsjing

Pär Öberg under en demonstrasjon i Stockholm i 2006.
Under rettssaken om prøveløslatelse for Anders Behring Breivik (en løslatelse er ikke sannsynlig) har 22. juli-terroristen gjort nynazistene i Den nordiske motstandsbevegelsen (DNM) til tema fra starten av. Allerede før rettssaken kom i gang hadde Breivik gjort det klart at han ønsker å tilslutte seg DNM, og onsdag kalte han lederne i organisasjonen for «helter», i forkant av at Pär Öberg fra DNM skulle vitne til hans fordel i retten. Det viktigste premisset i Breiviks argumentasjon for at det er trygt å løslate ham, er at han kan trekke seg tilbake som en «ikke-militant» nazist, og at Den nordiske motstandsbevegelsen […]

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.