Skal tale i Oslo – kalte Breivik «seriøs politisk tenker med veldig mange innsikter»

Det antisemittiske og raseideologiske nettverket Scandza Forum arrangerer lørdag en ny konferanse på hemmelig sted i Oslo, der det uttalte temaet er biologi. Filter Nyheter har tidligere skrevet om hvordan én av foredragsholderne, amerikaneren Greg Johnson, under rettssaken mot Anders Behring Breivik i 2012 skrev en artikkel hvor han hyllet terroristens begrunnelser for massedrapet i regjeringskvartalet og på Utøya. Uttalelsene fikk terrorekspert og seniorforsker Thomas Hegghammer ved Forsvarets Forskningsinstitutt (FFI) til å ta til orde for at Johnson bør nektes innreise til Norge før konferansen på lørdag.

Men Johnson er ikke den eneste av de varslede foredragsholderne ved Scandza Forum som har uttrykt beundring for Anders Behring Breivik. Den amerikanske antisemitten Kevin MacDonald tok til tastaturet allerede 23. juli 2011, altså dagen etter at terroristen tok livet av 77 mennesker i regjeringskvartalet og på Utøya.

Mener Breivik har «gode praktiske idéer til strategi»

I en artikkel med tittelen «Anders Behring Breiviks politiske idéer», som fortsatt ligger ute på amerikanerens nettsider, kopierer han inn en lengre pass...

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.