Hyllet Breiviks begrunnelse for 22. juli-terroren – nå skal han til Oslo for å tale for «hvite nasjonalister»

Lørdag 2. november har det raseideologiske og antisemittiske nettverket Scandza Forum igjen planlagt en konferanse i Norge. Møtet, med biologi som uttalt tema, holdes på hemmelig sted i Oslo. Flere av talerne på konferansen og tidligere foredragsholdere i Scandza Forum er kjent for å ha jøder som fiendebilde og for å fremme rasistiske konspirasjonsteorier om innvandrere. Konferansen har i år blant annet blitt markedsført på det norske nettstedet til nynazistene i «Den nordiske motstandsbevegelsen» (DNM), og av enkeltpersoner i høyreekstreme miljøer via ulike chatkanaler. På Scandza Forum i Oslo i 2017 var det flere organiserte nynazister blant de rundt 60 tilhørerne.

  • Har du tips om arrangementet? Ta kontakt på 412 15 090 via Telegram eller Signal.

Mener Ap var ansvarlig for 22. juli-angrepene

En av talerne som er annonsert på lørdag, antisemitten Greg Johnson, er en tidligere filosofiprofessor fra Seattle i USA som er en av frontfigurene i en del av et nettverk av skribenter og foredragsholdere som forfekter jødehat og raseteorier de kaller «hvit nasjonalisme». Johnson har tidligere uttrykt støtte til hvordan Anders Behring Breivik begrunnet 22. juli-angrepene i 2011 i rettssaken, har referert til terroren som «nødvendig», og har gått langt i retning av å beskrive drap på Arbeiderpartiets politikere som legitimt virkemiddel for å bekjempe «ikke-hvit innvandring». «Det norske arbeiderparti er ansvarlig for all volden forårsaket av deres politikk, inkludert den uunngåelige volden fra nordmenn som gikk lei og endelig slo tilbake. Det inkluderer Breivik.   (...) Breivik må ses på som den uunngåelige konsekvensen av Arbeiderpartiets politikk», skrev Johnson i en tekst publisert 18. mai 2012....

Adgang til hele Filter. Avslutt når som helst

Et abonnement på Filter er en uvurderlig støtte til et uavhengig og seriøst, norsk avisprosjekt.

Digital. Kun kr 70/mnd

Første 30 dager gratis! Ingen bindingstid

  • Tilgang til alle artikler på filternyheter.no
  • Alle nyhetsbrev tilsendt på epost
Begynn å lese

Digital + Magasin. Kun kr 100/mnd

Mest fleksibelt. Ingen bindingstid

  • Tilgang til alle artikler på filternyheter.no
  • Alle nyhetsbrev tilsendt på epost
  • Magasin i postkassa hver måned
Begynn å lese

Digital + Magasin. Kun kr 900/år

Mest for pengene! Ingen bindingstid

  • Tilgang til alle artikler på filternyheter.no
  • Alle nyhetsbrev tilsendt på epost
  • Magasin i postkassa hver måned
Begynn å lese

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.