Sju sitater: Dette har vår nye oljeminister uttalt om klima

Onsdag ettermiddag kunne Sylvi Listhaug (Frp) overta nøklene til statsrådskontoret i Olje- og energidepartementet fra sin partikollega Kjell-Børge Freiberg, som knapt fikk halvannet år i jobben. Det hersker liten tvil om hva Listhaug mener om norsk oljevirksomhet: Hun har over tid vært en svoren tilhenger. Flere er imidlertid skeptisk til hvilke tanker hun gjør seg om klima. Ifølge statsminister Erna Solberg (H) er den nye olje- og energiministeren slett ingen klimafornekter. Dette ble klart allerede da Listhaug ble landbruksminister i 2013, sa Solberg under pressekonferansen i statsministerboligen. Etter nøkkeloverrekkelsen i departementet fikk Listhaug konkret spørsmål om hun mener klimaendringene er menneskeskapte. Svaret? – Jeg mener at de også er menneskeskapte. Derfor skal vi ta ansvar for å bringe verden videre og gjøre den grønnere gjennom teknologiutvikling. Da er norsk olje- og gassektor en del av løsningen. Ok! Men hva har vår nye olje- og energiminister egentlig uttalt om klimaendringer, miljøpolitikk og grønn teknologi tidligere? Vi dykket i arkivet:

1. «Det er ikke bevist at menneskelige CO2-utslipp fører til klimaendringer»

Uttalelsen falt i 2011, da Listhaug var sosialbyråd i Oslo og lot seg intervjue av VG. Under tittelen «Ler av klimahysteriet», sa Frp-politikeren blant annet dette: – Jeg synes det er kommet flere og flere argumenter for å være kritisk til den propagandaen regjeringen leverer. Det er ikke bevist at menneskelige CO2-utslipp fører til klimaendringer. Det er først og fremst en unnskyldning for å innføre mer skatter og avgifter. Artikkelen ble for øvrig akkompagnert av et bilde der Listhaug fylte bensin på sin Ford Expedition 2003-modell under partiets landsmøte på Gardermoen. [caption id="attachment_10936" al...

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.