Protester mot prestestyret sprer seg i Iran

PROTESTENE FORTSETTER I IRAN: Det iranske regimet forsøker å slå ned det nye hijab-opprøret med vold og internettsensur.

Minst åtte personer er så langt døde i forbindelse med demonstrasjonene til støtte for Mahsa Amini (22), som 16. september døde i moralpolitiets varetekt etter å ha blitt pågrepet for brudd på de islamistiske tildekkingsreglene.

Protestmarkeringer og opptøyer har spredd seg til flere enn 50 byer, og iranere deler videoer av kvinner som brenner hijaben eller klipper av seg håret, og folkemengder som opponerer mot det beryktede opprørspolitiet eller setter fyr på politibiler mens de roper slagord mot prestestyret.

Demonstrasjonene er de største siden 2019 og ser ikke ut til å avta foreløpig.

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.