Iran lover granskning av dødsfall etter massive gateprotester

IRANSKE MYNDIGHETER LOVER å etterforske hva som skjedde da 22 år gamle Mahsa Amini i forrige uke døde i arrest etter å ha blitt pågrepet for det moralpolitiet i landet mener var «upassende påkledning».

Hennes familie anklager myndighetene for å lyve når de hevder Amini døde av et hjerteinfarkt. President Ebrahim Raisi advarer samtidig demonstrantene som de siste dagene har tatt til gatene for å protestere mot regimet, og sier «kaotiske handlinger» ikke vil bli akseptert.

Raisi, som i går nektet å seg intervjue av CNN fordi journalist Christiane Adampour ikke ville iføre seg skaut, anklager Vesten for hykleri i sin fordømmelse av det som skjedde med Amini og viser til kjente eksempler på politidrap i USA.

Menneskerettighetsgrupper frykter at 31 personer kan ha blitt drept i forbindelse med demonstrasjonene.Reuters/The Guardian/CNN

DET ER LANGE KØER ved den russiske grenseovergangen til Georgia, idet russere forlater landet for å unngå å vervet til krigen i Ukraina.

Bli abonnent for å lese videre

Støtter du oss allerede? Logg inn med Vipps.

Test vårt digitalabonnement og få tilgang til alt innhold på Filter. De første 30 dagene er gratis! Les mer her eller klikk på knappen og bli abonnent i dag.

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.