«Oligark-jegeren» til Filter Nyheter: – De er like skyldige som Putin i denne katastrofen

Browder og hans fond Hermitage Capital Management lyktes stort i Moskva, og var i 1997 et av verdens mest lønnsomme fond.
Korrupsjonsjeger, Putin-fiende, menneskerettsaktivist og tidligere Russlands største fondsforvalter. Finansmannen Bill Browder har i en årrekke jaktet penger fra kriminelle miljøer i Russland i skatteparadiser i vestlige land. Dette har ført til at 57-åringen er svartelistet som en «trussel mot rikets sikkerhet» i Russland. Når man ypper med Russlands mektigste menn, skjer det ikke uten konsekvenser: Browder har fått drapstrusler fra Kreml, og Russland har forsøkt å etterlyse ham via Interpol. Etter selv å ha blitt deportert fra Russland, har anti-korrupsjonsaktivisten vært en pådriver for at Vesten må innføre sanksjoner for å straffe de styrtrike, korrupte russerne i Putins innerste krets. […]

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.