Luksusyachter og skjulte kontoer: Slik er jakten på oligarkenes milliarder

F.v.: Alisjer Usmanov, Mikhail Fridman, Petr Aven og Igor Sechin (Foto: Marie-Lan Nguyen / CC-BY 3.0, LetterOne Group / CC-BY 2.0, Alfa Bank Russia / CC og Yana Lapikova / Government.ru/CC/Wikimedia)
Bare dager etter den nye invasjonen av Ukraina kunngjorde Det hvite hus at USA skal «jakte på» utvalgte russiske oligarkers eiendeler: luksusyatcher, kunst, enorme herskapshus, byleiligheter og privatfly – alle eiendeler myndighetene kan fryse i lovens navn. I Joe Bidens tale om rikets tilstand 1. mars fortalte den amerikanske presidenten at en egen gruppe i justisdepartementet nå skal etterforske økonomisk kriminalitet begått av oligarkene. «I kveld sier jeg til de russiske oligarkene og korrupte lederne som har brukt milliarder av dollar på dette voldelige regimet: Aldri mer,» sa Biden i talen, og la til at USA går sammen med deres […]

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.