Nyhetsbrev torsdag 9. mai: Bannon-show i Bergen + EU avviser «ultimatum» fra Iran i atomavtalen

HVIT MAKT-SHOW: Den fallerte nasjonalistguruen Steve «fear is a good thing» Bannon – best kjent for å være bindeleddet mellom Donald Trumpog de høyreekstreme bevegelsene som hjalp ham til makten – er ikke særlig ettertraktet i 2019 og satte nok pris på å bli invitert til å trolle den norske offentligheten i noen dager. I skrivende stund går kulturkrigeren på scenen i Bergen for et uredigert, direktesendt intervju på Nordiske Mediedager. Invitasjonen derfra åpnet for at han i morgen kan holde tale i Oslo for en sal fullsatt av lesere av det islamfiendtlige nettstedet Document som har betalt 400 kroner per billett. De kan kan kanskje vente seg gøyale one-liners som «I want to bring everything crashing down» eller «Darkness is good. Dick Cheney. Darth Vader. Satan. That's power». I Bergen får man satse på at han ikke tiltaler Aftenpostens Christina Pletten som «bimbo» eller «dyke» eller eller gir noen en «bitch-slap». – Det hviler et stort ansvar på Nordiske Mediedager når de har invitert en av dem som tar til orde for fascisme i verden i dag. Jeg tror ikke han er her for å ha en «intellektuell» samtale med journalister, jeg tror han er her først og fremst for å snakke til de som er med på å hate i kommentarfeltet og som ønsker et helt annet samfunn uten demokrati og frihet, sa Bergen-ordfører Marte Mjøs Persen (Ap) da hun åpnet mediedagene i går.    PS: Her er min artikkel fra 2016 (før valget) om bevegelse...

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.