Derfor kollapser ytre høyre-bevegelsen til Trumps «politiske arkitekt» i Europa

I mai har konferansen Nordiske Mediedager i Bergen en kontroversiell gjest: Stephen Kevin «Steve» Bannon, tidligere styreleder i den amerikanske ytre-høyre-sidens nettavis Breitbart, tidligere visepresident i det skandalerammede analyseselskapet Cambridge Analytica, tidligere rådgiver i Det hvite hus og ofte omtalt som arkitekten bak Donald Trumps anti-globalistiske og nasjonalistiske agenda. Det siste året har Bannon imidlertid vært mye i Europa, og holdt taler og møter i blant annet Storbritannia, Italia, Frankrike og Ungarn. I fjor sommer annonserte han sine storslagne planer om å forene de ofte populistiske og EU-skeptiske europeiske ytre høyre-partiene i en felles organisasjon – The Movement.  Tanken var å […]

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.