Nyhetsbrev fredag 22. juni: Dette betyr valget i Tyrkia + Mæland i full konfrontasjon med Finnmark

SØNDAGSTHRILLER: Nyvalget i Tyrkia søndag framskynder, uansett resultat, et styresett der presidenten får langt mer makt og parlamentet blir svekket i overskuelig framtid i Nato-landet med 80 millioner innbyggere. Men president Recep Tayyip Erdoğan er mer sårbar enn før på grunn av den svekkede tyrkiske økonomien. Samtidig har opposisjonen, til tross for at presidenten kontrollerer alle viktige massemedier, drevet en god valgkamp, og framstiller valget som en ugjenkallelig beslutning om å enten trosse Erdoğan eller akseptere ferden mot autoritært enmannsvelde. Erdoğan vil etter alt å dømme få flest stemmer i første presidentvalgrunde – men det er realistisk at han får mindre enn 50 prosent […]

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.