Nyhetsbrev 9. mars: Biden i innvandringstrøbbel; Oslo strammer inn pga barnesmitte

God ettermiddag!

SISTE: LO-leder Hans-Christian Gabrielsen er død, bare 53 år gammel. Det er LO som i samråd med familien opplyste om dødsfallet til FriFagbevegelse.

VARSLET ADVARSEL: Mange (alle?) forventet i dag nye nasjonale tiltak mot smittespredningen, men regjeringens redegjørelser i dag viste seg å være enda en advarsel om at slike tiltak kommer hvis lokale grep ikke har god nok effekt. Det er uklart hva som er tersklene for innføringen, utover at «vi ser an i noen dager». (Les mer her om bakteppet for at det skjer så lite nå). To meters avstand, maks ti kontakter i uka, ingen innendørs arrangementer med flere enn 20, skjenkeforbud og stenging av fritidsaktiviteter/treningshaller er del av den første nasjonale pakken om smitten ikke går nok ned – før ingen besøk i hjemmet, rødt nivå på skolene.  Regjeringen understreket samtidig at kommunelegene framover har myndighet til å iverksette lokale tiltak umiddelbart i påvente av lokalpolitisk behandling.

«SVÆRT ALVORLIG» I OSLO: I allerede ganske så nedstengte Oslo strammer byrådet ytterligere inn fra i morgen, med rødt nivå i alle barnehager og skoler og stenging av alle innendørs fritidsaktiviteter. – Smitten&nbsp...

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.