Tre grunner til at Erna ikke kom med noe nytt i dag

Stusset du også over regjeringens pressekonferanse tirsdag, som på forhånd ble varslet som den store «nå strammes det inn»-dagen, bestod av ... ingenting? Det er det flere som har gjort. SV-leder Audun Lysbakken advarer Erna Solberg om å rope «ulv» i utide: https://twitter.com/audunlysbakken/status/1369231538144092168?s=20 Flere synes det ble i overkant mye fyllstoff og uklar substans. https://twitter.com/andersskyrud/status/1369218648150319106?s=20 Andre bare raljerer: https://twitter.com/mimirk/status/1369223722293428224?s=20 Så hvorfor all denne varslingen, uten tiltak? Vi har lett etter svar i Helsedirektoratets og Folkehelseinstituttets (FHI) anbefalinger og vurderinger. Dette er de viktigste punktene derfra:

1) FHI: La kommunene styre tiltak

Folkehelsa skriver at de følger kommuner med utbrudd tett, og har mange møter med disse. FHI nevner særlig Oslo og nabokommunene Lørenskog, Lillestrøm, Bærum og Drammen, Oslofjord-byene Tønsberg og Sandefjord samt Moss, Kristiansand på sørlandet og de tre største byene i Nord-Norge: Tromsø, Bodø og Harstad. «Vi vurderer at alle håndterer sine utbrudd bra», skriver FHI, og peker på at disse kommunene forsterker TISK-arbeidet sitt, og at de fortløpende vurderer behov for skjerpede tiltak.
«Siden utfordringen i hovedsak er i Oslo, noen nabokommuner og 5 – 10 andre bykommuner, og disse kommunene allerede forsterker sine tiltak, tror vi det er forsvarlig fortsatt å ha hovedvekten på lokale, målrettede tiltak», skriver FHI. De legger til at de er i dialog med kommunelegene i en rekke kommuner med større eller mindre utbrudd med og uten varianter av viruset, men ...

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.