Nyhetsbrev 9. august: – Bør avslutte all ny oljeleting og -produksjon

FNs generalsekretær António Guterres

God ettermiddag! MÅ SNU NÅ: Innen 2040 har vi med høy sannsynlighet oversteget 1,5 gradersmålet i Paris-avtalen. Det skriver FNs klimapanel (IPCC) i sin nyeste rapport. Med det står vi overfor irreversible klimaendringer, massiv ødeleggelse og ekstremvær, refererer The Guardian. Det eneste som kan stanse utviklingen er drastiske tiltak for å redusere klimagassutslipp som må iverksettes i løpet av dette tiåret. FNs generalsekretær António Guterres uttalte mandag at rapporten må bli dødsstøtet for kull og fossilt brensel: «Land bør avslutte all ny leting og produksjon av fossilt brensel, og flytte subsidier over til fornybar energi.» FN-sjefen oppfordret også til øyeblikkelig innsats: «Hvis alle går sammen kan vi ennå avverge klimakatastrofe [...] men slik rapporten slår fast, er det ikke tid til forsinkelser eller rom for unnskyldninger.» I november skal verdens land møtes i Glasgow for å bli enige om nye klimaforpliktelser på klimatoppmøtet Cop26. Rapporten som ble publisert i ...

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.