Nyhetsbrev 8. september: 200 helsetidsskrifter slår alarm om klimatiltak

INGEN VAKSINE: Flere enn 200 medisinske tidsskrifter publiserte i dag en likelydende lederartikkel der de knytter klimasaken til folks helse og ber om krisetiltak. «Tross verdens nødvendige innsats mot covid-19 kan vi ikke vente til pandemien er over før vi raskt må kutte utslipp. (...) Det finnes ingen vaksine for klimakrisen», skriver helseekspertene, som peker på blant annet  økning i tilfeller av dehydrering, nyresvikt,  hudsykdommer, tropiske infeksjoner, psykisk sykdom, graviditetskomplikasjoner, allergier og dødelige hjerteproblemer – som følge av temperaturøkninge.
     Artikkelen er ført i pennen av et titalls redaktører fra noen av de mest anerkjente tidskriftene på flere kontinent, og er ment å skape debatt før FNs hovedforsamling senere denne måneden og klimatoppmøtet i Glasgow i november.

SELFIE MED EN HØYREEKSTREMIST: Vi har publisert en ny artikkel om hvordan den høyreekstreme partilederen Hans Jørgen Lysglimt Johansen (49) bruker Alliansens «valgkamp» til å komme i kontakt med norske ungdommer. Den siste uka har det blitt ekstra synlig hvordan 49-åringen er en slags kultfigur for en del barn og unge, som oppsøker ham for selfier og videoer som de deler med hverandre. I skolevalget denne uka fikk Alliansen – tross oppmerksomheten rundt koblingene til nynazisme – 1711 stemmer (1,4 %).

SINNEMESTRING: Midt i all misæren i Afghanistan er det lov å le av 

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.