Nyhetsbrev 8. september: 200 helsetidsskrifter slår alarm om klimatiltak

INGEN VAKSINE: Flere enn 200 medisinske tidsskrifter publiserte i dag en likelydende lederartikkel der de knytter klimasaken til folks helse og ber om krisetiltak. «Tross verdens nødvendige innsats mot covid-19 kan vi ikke vente til pandemien er over før vi raskt må kutte utslipp. (...) Det finnes ingen vaksine for klimakrisen», skriver helseekspertene, som peker på blant annet  økning i tilfeller av dehydrering, nyresvikt,  hudsykdommer, tropiske infeksjoner, psykisk sykdom, graviditetskomplikasjoner, allergier og dødelige hjerteproblemer – som følge av temperaturøkninge.     Artikkelen er ført i pennen av et titalls redaktører fra noen av de mest anerkjente tidskriftene på flere kontinent, og er ment å skape […]

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.