Nyhetsbrev 8. november: Svensk høyreekstremist pågrepet av sikkerhetstjenesten

God mandag! NYNAZIST TATT MED BOMBEMATERIALE: En 25 år gammel høyreekstremist fra Västra Götaland ble natt til fredag pågrepet av den svenske sikkerhetstjenesten Säpo, samtidig som det ble gjort beslag av gjenstander som etterforskerne mener skulle brukes til én eller flere bomber. Påtalemyndigheten vil foreløpig ikke si noe om angrepsmål, utover at saken er knyttet til voldsfremmende høyreekstremisme.25-åringen har vært aktiv i Den nordiske motstandsbevegelsen (DNM), en nazistisk organisasjon med mange voldsdømte medlemmer som knytter sin revolusjonære ideologi til tekster om geriljakrig og terrorisme. Tre medlemmer av DNM ble i 2017 tatt for angrep med tidsinnstilte bomber mot asylmottak og en venstreradikal kafé i Göteborg. […]

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.