Skal ha planlagt bombeangrep: Pågrepet nynazist (25) knyttet til Den nordiske motstandsbevegelsen

Den nå pågrepne nazisten på DNMs marsj i Falun i 2017.
En 25 år gammel mann fra Västra Götaland i Sverige ble natt til fredag pågrepet av sikkerhetstjenesten Säpo, siktet for forberedelse til det som i den svenske straffeloven heter grov allmennfarlig ødeleggelse. Lørdag bekreftet statsadvokat Hans-Jörgen Hanström at saken dreier seg om bombeproduksjon og at Säpo mener å ha avverget en alvorlig forbrytelse. – Det er funnet ulike typer stoffer og gjenstander som kan brukes til å lage en bombe, sier Hanström til SVT. Han indikerer at sikkerhetstjenesten har overvåket situasjonen før den til slutt valgte å gripe inn. – Sikkerhetstjenesten har i en periode jobbet med etterretning i saken, der det […]

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.