Nyhetsbrev 8. februar: PST advarer mot høyreradikale nettsteder

God dag!

NY VURDERING: Ekstrem islamisme og høyreekstremisme forventes fortsatt å utgjøre de største terrortruslene mot Norge, ifølge årets trusselvurdering fra Politiets sikkerhetstjeneste (PST) som ble lagt frem mandag. Trusselen fra ekstreme islamister vurderes som skjerpet, mens PST forventer «økt radikalisering til høyreekstremisme» det kommende året. Sikkerhetstjenesten peker spesielt på at digitale plattformer vil være viktige for denne type radikalisering. Mer konkret er PST bekymret for at «høyreradikalt tankegods» har et «større potensial for å tiltrekke seg sympatisører enn høyreekstrem ideologi»: «Erfaring viser at for flere kan tilstedeværelse på høyreradikale digitale fora fungere som en inngangsport for høyreekstremisme», heter det i trusselvurderingen – les mer om den i vår ferske artikkel her.

UNDERSØKER ASTRAZENECA-VAKSINEN: Lørdag bekreftet legemiddelselskapet AstraZeneca at deres vaksine ser ut til å ikke ha sterk nok beskyttelse til å avverge mild til moderat sykdom om man smittes med den Sør-Afrikanske virusvarianten. Studie med data fra massetestingen er foreløpig ikke offentlig publisert, men ble lekket til avisa Financial Times søndag. Her går det også frem at det er vanskelig for selskapet å fastslå nøyaktig hvor godt vaksinen beskytter mot alvorlig sykdom, fordi majoriteten av testdeltagerne i utgangspunktet var unge og friske. Vaksinen ser fremdeles ut til å ha full effekt mot alvorlig sykdom og død av andre koronavarianter. Sør-Afrikas helseminister har satt vaksinen på hold og bedt forskerne vurdere vaksinen på nytt. I dag skal et ekspertpanel fr...

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.