Nyhetsbrev 4. juni: Trusseldømt nynazist på stortingsvalgsliste

God ettermiddag!

ARRESTERT: Advokaten og demokratiforkjemperen Chow Hang Tung ble i morges arrestert utenfor kontoret sitt i Hong Kong. Det skjedde etter at hun hadde varslet en minnemarkering for ofrene etter det kinesiske regimets blodige massakre av studenter og aktivister som demonstrerte for økt medbestemmelse og frihet på Den himmelske freds plass den 4. juni 1989. I Hong Kong har myndighetene for andre år på rad lagt ned forbud mot minnemarkeringen (under påskudd av korona-tiltak), men Chow uttalte tidligere denne uka at markeringen på 32-årsdagen likevel ville bli gjennomført: – Så lenge de ikke har sagt at lys er ulovlige, så vil vi tenne lys, sa aktivisten.

TRUSSELDØMT NAZIST PÅ VALG: I begynnelsen av mai omtalte vi at Hans Jørgen Lysglimt Johansen hadde ført opp minst tre personer med bånd til Den nordiske motstandsbevegelsen (DNM) på årets valglister for partiet Alliansen – Alternativ for Norge. Under godkjenningsprosessen i valgstyrene har det nå dukket opp en høyreekstremist til: Nazisten Morten Lorentzen (57), som i mange år har vært en del av høyreekstreme nettverk i flere land, er nå stortingskandidat for Alliansen i Østfold. Lorentzen, som de siste årene har vært sentral i den rasistiske gruppen Folkebevegelsen mot innvan...

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.