1. juni ble Filter Nyheters redaksjon styrket med journalist Marie Lytomt Norum (27).

Lytomt Norum kommer fra en stilling som politisk journalist i Budstikka. Nå gleder hun seg til å bli en nøkkelperson i en uavhengig avis som setter undersøkende journalistikk høyest og som har vært nyhetsledende i flere nasjonale saker de siste årene.

– I Filter Nyheter ser jeg frem til å dekke et større nyhetsbilde, både nasjonalt og internasjonalt, enn hva jeg har gjort tidligere. Jeg liker å dykke inn i ulike saksfelt og forstå hvordan verden henger sammen, sier Norum.

På sin forrige arbeidsplass lærte hun mye om kommunal forvaltning og hvordan beslutninger fattes både politisk og administrativt, et viktig grunnlag for å forstå også rikspolitikken.

– Nå som jeg starter i Filter Nyheter rett før stortingsvalget, gleder jeg meg til å kunne ta fatt på nasjonal politikk, sier Lytomt Norum.

27-åringen har også erfaring fra et av Filter Nyheters viktigste områder, etter å ha blitt kastet inn i dekningen av etterspillet til terrorangrepet i Bærum i 2019. Norum vant sammen med resten av Budstikka i 2020 prisen «Årets lokale nyhetsdekning» fra Mediebedriftenes landsforening for arbeidet med Manshaus-saken «Den greie gutten», som MBL-juryen mente var gjort med «tyngde og troverdighet». I tillegg fikk hun og en kollega «SNUS-prisen» fra Akershus Journalistlag for reportasjen.

– Lokalsamfunnet ble preget av det som skjedde, og det gjør meg nok ekstra interessert i å forstå hvilke mekanismer som ligger bak radikalisering.

Lytomt Norum har en master i journalistikk fra Høgskolen i Volda som hun fullførte samtidig med jobben i Budstikka. Tidligere har hun jobbet i DittOslo samt vært journalist og redaktør i studentavisa Under Dusken.

Filter Nyheter har siden 2016 produsert undersøkende, faktabasert journalistikk uten pressestøtte og finansieres av annonser, donasjoner og abonnenter på papirmagasinet. Filter Nyheter konsentrerer seg om nøye utvalgte saker og tema for å kunne gi leserne grundig stoff som ikke er å finne andre steder. Avisa prioriterer å lage godt innhold fremfor å få ut mest mulig saker på kortest mulig tid. Dette er også hovedgrunnen til at Lytomt Norum ønsker å jobbe i Filter.

– Jeg har lest Filter Nyheter i noen år, og med flere store avsløringer i tillegg til forklarende journalistikk har de vist at de er et viktig tilskudd. De tar seg tid til å gå bak nyhetene og i dybden, noe som er en arbeidsform som passer meg, sier Norum

Filters redaksjon består nå av fire personer. Ansvarlig redaktør Harald S. Klungtveit tror leserne allerede de neste ukene vil merke både at kapasiteten er større og at det har kommet en ny stemme inn i spaltene.

– Vi har allerede satt i gang arbeidet med flere av Maries egne ideer, og har blitt enda sikrere på at hun er riktig match for Filter – ikke bare som én reporter til, men som en styrking av hele redaksjonen og produktet, sier Klungtveit.


Støtt Filter Nyheter!

Å lage kvalitetsjournalistikk koster penger, uten deg som støttespiller er ikke dette mulig.

For kun  100,- kroner i måneden (150,- om du føler deg raus) eller 900,- i året får du Filter Magasin i postkassa / digitalt på nett, delta i kommentarfeltene på sakene våre og tilgang til Filter Lyd, der du kan lytte til artiklene.

Bare klikk på et av valgene under så blir det hele gjort med Vipps. Samtidig godtar du våre kjøpsvilkår.

Du kan også støtte Filter ved å vippse et valgfritt beløp til 514053. Les mer her. 

Vil arbeidsplassen din støtte Filter Nyheter? Send en epost til [email protected] eller besøk denne nettsiden for mer informasjon.

Våre bedriftsabonnenter får fire utgaver av Filters papirmagasin til kontoret hver måned for 3000 kroner i året.

Stjel artiklene våre

Filter Nyheter vil gjerne at du, helt gratis, republiserer våre artikler og tegninger/grafikker. Grundig, faktaorientert journalistikk har aldri vært viktigere.

Alt du trenger å gjøre er å sende e-post til [email protected] der du informerer om hvor innholdet skal publiseres. Vi svarer deg så fort som mulig. Les mer her.