Nyhetsbrev 21. april: Store opptøyer i Russland

God ettermiddag!

SKYLDIG PÅ ALLE PUNKTER: Hva er neste skritt for Black Lives Matter-bevegelsen og kampen for reformer i politi og rettsvesen i USA? Bildene av  Derek Chauvin i håndjern er allerede ikoniske, men mange forsøker å løfte blikket etter at eks-politimannen i går kveld ble kjent skyldig av juryen for drapet på George Floyd under en pågripelse i fjor. (Se noen av de mer spontane reaksjonene og lettelsen  etter kjennelsen her). New York Times har en langlesning om den varige betydningen av Floyd-saken og alt som fulgte etter.

– SOM Å SNAKKE TIL EN VEGG: Du må få med deg vår reportasje om tre norske brødre som forteller om hvordan konspirasjonsteorier har splittet familien deres. Den ene spilte sjakk med nå avdøde Hans Gaarder – uten å dele noen av hans tankegods – den andre broren ble innlagt på sykehus med covid-19, og den tredje både nekter å ta vaksine og tegner pandemien inn i et komplott mot befolkningen. Filter Nyheter har snakket med alle tre. 

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.