Nyhetsbrev 20. august: «Svært uheldig», sier Ap-Tajik om pengestøtten til Frp

Hadia Tajik, nestleder i Arbeiderpartiet

SER IKKE PROBLEMET: Fredag bekrefter Fremskrittspartiet at de velger å ta i bruk valgkamp-pengene på til sammen 250 000 kroner som de har mottatt fra foreningen «Aksjon for borgerlig valgseier». Onsdag beskrev Filter Nyheter hvordan foreningen ikke vil oppgi hvem som står bak donasjonene, selv om hovedregelen i partiloven er at ingen givere skal være anonyme. «Underlig at det lages en stor sak om dette bidraget», skriver Frps generalsekretær Finn Egil Holm, som mener bidraget er innenfor loven. Torsdag besluttet Høyre, Venstre og Kristelig Folkeparti at de ville betale tilbake donasjonene på 250 000 kroner hver som de hadde mottatt av foreningen. Det skjedde blant annet etter kritiske uttalelser fra Partilovnemndas leder Eivind Smith. Nestleder i Arbeiderpartiet Hadia Tajik kommenterer fredag: «Alle de andre høyrepartiene ser ut til å ha forstått det dypt problematiske ved å ta imot penger der giverne er hemmelige. At Fremskrittspartiet ikke forstår det, er svært uheldig.» Les...

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.