Nyhetsbrev 19. august: Frp beholder pengene fra hemmelige givere

God formiddag!

SKYLDER PÅ HVERANDRE: Etterretnings-svikten som ligger bak den dødelige og fullstendig ukontrollerte evakueringen fra Kabul preger nå regjeringene i mange vestlige land. Samtidig avslørte New York Times på mandag at president Joe Biden tidligere i år hadde fått langt dystrere etterretningsrapporter om Taliban enn de optimistisk uttalelsene hans om tilbaketrekningen skulle tilsi, og at CIA hadde gitt ganske klar beskjed om at afghanske styrker ikke ville stå imot Talibans ferd mot Kabul. Det hvite hus og forsvarssjef Mark Milley svarte i går på lekkasjene med å peke på at ikke engang de mest pessimistiske etterretningssjefene har indikert at Taliban skulle ta kontroll så raskt. –  Jeg kjenner ikke til noen rapport som forutsa at Afghanistans militærstyrke på 300 000 skulle fordufte på elleve dager, sier Milley. Ifølge NY Times har de interne anslagene på Afghanistans fall etter en tilbaketrekning variert fra to år til én måned.

FIKK PENGER FRA HEMMELIGE GIVERE: Høyre, Venstre og KrF fryser tilsammen 750 000 kroner som de i forrige uke fikk fra  «Aksjon for borgerlig valgseier» (Frp fikk ytterligere 250 000) etter at Filter Nyheter spurte partiene om hvordan de har håndtert at giverne bak ad hoc-foreningen er holdt hemmelige. Hovedregelen i partiloven er at partiene ikke skal ta imot gaver fra anonyme givere, og så sent som i februar i år mottok partiene en ny lovtolkning om d...

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.