Nyhetsbrev 17. juni: Stor razzia mot avisredaksjon i Hong Kong

God ettermiddag!BEVISST VALG: Siden pandemien startet har norske helsemyndigheter fastholdt at dråpesmitte er den primære smittemåten for Covid-19. Men det er misvisende. Viruset må ikke opptre som dråper i tradisjonell forstand for å smitte – under gitte forhold er det tilstrekkelig å puste inn små virusholdige partikler i luften, såkalte aerosoler. Folkehelseinstituttet vedgår overfor Filter Nyheter at den misvisende omtalen av dråpesmitte gjennom pandemien har vært bevisst, for å «flagge» hvilket smittevernregime helsepersonell burde forholde seg til: «Men med å ta det valget, var prisen at nyanser i smittemåte ikke ble tydeligere kommunisert», skriver seksjonsleder Hanne-Merete Eriksen-Volle ved FHI.    I Tyskland informerte helsemyndighetene om faren for aerosol-smitte allerede 12. juni […]

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.