Nyhetsbrev 16. februar: Fant hagle hos høyreekstremist

God tirsdag!

MØTER MOTSTAND: Senterparti-duoen Jan Bøhler og Trygve Slagsvold Vedumhøster sterk kritikk for sitt ferske forslag om å skrote rusreformen, som de mener er en «gavepakke» til kriminelle gjenger og et forsøk på å bruke syke personer «som en unnskyldning for at det skal bli mer fritt frem».
        Rusreformutvalget har som kjent foreslått at Norge avkriminaliserer bruk, kjøp, besittelse og oppbevaring av mindre mengder narkotika, samt at straff blir erstattet med obligatorisk oppfølging. Utvalget har også kommet med forslag til hvor store mengder narkotika en bruker kan oppbevare uten å bli straffet. «Helt vilt», ifølge Sp-politikerne.
        Men representanter for både SV, Venstre, Høyre og viktige brukerorganisasjoner reagerer tirsdag med karakteristikker som «bullshit», «kunnskapsløst» og «kaldt» på utspillet: – Jeg skulle ønske at Vedum besøkte de han snakker om, oppsøkte rusmiljøet og snakket med unge som opplever at det å få bøter og fengselsstraff ikke har hjulpet dem, sier Mathilde Tybring-Gjedde (H).

FANT HAGLE: Da politiet gjennomførte en ransaking hjemme hos høyreekstremisten som i fjor høst ble pågrepet med en tapetkniv i sekken utenfor synagogen i O...

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.