Beslagla gevær hos høyreekstremist etter synagoge-pågripelse i Oslo

Det var i 19-tida 2. oktober i fjor at sikkerhetsvakter ved Det mosaiske trossamfunn i Oslo varslet politiet om en mistenkelig mann utenfor den jødiske synagogen på St. Hanshaugen. Da politiet ble tilkalt, nektet mannen lenge å oppgi navnet sitt. I topplokket på sekken hans fant politiet en tapetkniv, men mannen ville ikke gi noen forklaring på hvorfor han hadde den med seg. Samtidig svarte han unnvikende på hva han gjorde utenfor synagogen, ifølge patruljene. Dagen etter at politiet hadde kjørt mannen i arresten, ble boligen hans i Oslo ransaket. På soverommet i leiligheten, stående mot en vegg, fant politifolkene et komplett haglegevær, i et futteral der det også lå en boks med 11 haglpatroner. Da saken om kniv- og våpen-lovbruddene skulle opp i Oslo tingrett mandag, dukket ikke mannen opp i tinghuset.

«Den norske rase er truet»

Filter Nyheter har tidligere skrevet at den 47 år gamle mannen i flere år har gitt kraftig uttrykk for antisemittisme i sosiale medier, og at han bare fem dager før pågripelsen i fjor deltok på en markering for Den nordiske motstandsbevegelsen, en voldsfremmende nazistisk organisasjon som har jøder som sitt mest sentrale fiendebilde.  Nynazistenes markering var rettet mot både synagogen og Israels ambassade i Oslo. I Oslo tingrett mandag kom det fram at 47-åringen også kom med raseideologiske bemerkninger direkte til politifolkene som stanset ham 2. oktober.  – Han gjentok flere ganger at den norsk...

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.