Nyhetsbrev 10. mai: Politiet reagerer etter Alliansen-avsløringen

BOMBET SKOLE FOR JENTER: Minst 85 mennesker, de fleste av dem skolejenter i 11-15-årsalederen, ble drept i bombeangrepene mot en skole vest i Kabul i Afghanistan lørdag. (Dødstallet kan stige ytterligere – omlag 150 ble skadd). De fleste innbyggerne i området er sjiamuslimer fra hazara-minoriteten, som tidligere har vært mål for terrorangrep fra IS. Etter at en bilbombe gikk av utenfor skoleområdet, tok ytterligere to bomber livet av mange av elevene som flyktet ut av bygningen etter den første eksplosjonen.

POLITIET REAGERER: Flere medier følger opp våre avsløringer før helga om hvordan Alliansen-leder Hans Jørgen Lysglimt Johansen (49) bruker tenåringer sammen med etablerte nazister i årets valgkamp, introduserer dem for hverandre og deltar i skjulte Alliansen-chatkanaler der mange fremmer høyreekstremisme.
     Dagsavisen skriver at politiet ser på saken:  –Vi ser alvorlig på det som fremkommer i artikkelen til Filter og vil foreta nærmere undersøkelser opp mot dette, uttaler politiinspektør Lisa Mari Løkke i Oslo politidistrikt. Samme avis har også intervjuet forstander Ervin Kohn i Det Mosaiske Trossamfund om fokuset på ham personlig i de jødefiendtlige chattene.– Jeg blir bekymret for egen sikkerhet, men mest er jeg redd for konsekvensene for samfunnet når han aktivt rekrutterer ungdommer, på nettet og på skoler, sier Kohn til Dagsavisen.
   I fall du ennå ikke har lest Filter Nyheters artikler:

ESKALERTE: Nærmere 300 personer (rundt 280 palestinere og 20 politifolk), er skadd etter at israelsk politi i morges stormet al-Aqsa-moskeen på Tempelhøyden i Jerusalem under store opptøyer i området. (Politiet har i skrivende stund trukket seg tilbake igjen). Noe av bakgrunnen – etter langvarige opptøyer knyttet til utkastelser av palestinske beboere for å gi boliger til jødiske nybyggere – er at israelske myndigheter i går så ut til å holde fast på en tillatelse til at israelske nasjonalister i dag kan holde sin Jerusalemdag-parade gjennom delen av gamlebyen dominert av palestinere. Voldshandlinger flere steder i Israel og angrepsforsøk som blir tilskrevet Hamas har bidratt til eskaleringen inn mot den symbolske datoen for Israels erobring av Øst-Jerusalem under krigen i 1967.
   Følg utviklingen i Haaretz‘ direkteblogg her.

MORNA, JANSSEN: Snart (veldig snart, forhåpentligvis) tar regjeringen stilling til i hvilken grad første dose koronavaksine til de på 18–25 år skal prioriteres foran andre dose til de øvre aldersgruppene og vaksinering av oss i midten.
     Som alle ventet (Nakstad: «Ikke spesielt overrasket»), landet regjeringens ekspertutvalg i dag på samme konklusjon som ekspertene i FHI, og anbefaler at AstraZeneca– og Janssen-vaksinene tas ut av det norske vaksinasjonsprogrammet – med tilhørende forsinkelser. Et mindretall i utvalget som la fram sin rapport i dag mener at vaksinene kan tilbys utenfor massevaksinasjonen, på resept til dem som ønsker det – noe FHI fraråder. (Folkehelseinstituttet vil ha Janssen på beredskapslager i fall leveransene av mRNA-vaksiner kollapser, men mener det er for mange etiske og juridiske problemer med frivillig bruk). 

MORNA, JENSEN: Da Sylvi Listhaug tok over roret fra Siv Jensen på helgas landsmøte i Frp ble det tydelig at partiet i denne fasen av valgkampen søker oppmerksomhet med henholdsvis utspill mot  MDG og ved å importere kulturkrigdebatt fra USA
     Mens tidligere justisminister Per Willy Amundsen i forrige valgkampår tok til orde for å kutte i barnetrygden til norsksomaliere for å få ned deres fødselstall slik at «den etnisk norske befolkningen vedlikeholdes», hevder partiet nå å være motstandere av «identitetspolitikk». – Det nye mantraet om å dele folk opp i grupper, etter identitetspolitiske hensyn, er noe sosialistene har ønsket seg i mange tiår, sa Listhaug i sin tale, og lovet at Frp skal stå imot påstander om strukturell rasisme i Norge.


Med vennlig hilsen,

Harald S. Klungtveit
Redaktør i Filter Nyheter