Nyhetsbrev 10. mai: Politiet reagerer etter Alliansen-avsløringen

BOMBET SKOLE FOR JENTER: Minst 85 mennesker, de fleste av dem skolejenter i 11-15-årsalederen, ble drept i bombeangrepene mot en skole vest i Kabul i Afghanistan lørdag. (Dødstallet kan stige ytterligere – omlag 150 ble skadd). De fleste innbyggerne i området er sjiamuslimer fra hazara-minoriteten, som tidligere har vært mål for terrorangrep fra IS. Etter at en bilbombe gikk av utenfor skoleområdet, tok ytterligere to bomber livet av mange av elevene som flyktet ut av bygningen etter den første eksplosjonen.

POLITIET REAGERER: Flere medier følger opp våre avsløringer før helga om hvordan Alliansen-leder Hans Jørgen Lysglimt Johansen (49) bruker tenåringer sammen med etablerte nazister i årets valgkamp, introduserer dem for hverandre og deltar i skjulte Alliansen-chatkanaler der mange fremmer høyreekstremisme.
     Dagsavisen skriver at politiet ser på saken:  –Vi ser alvorlig på det som fremkommer i artikkelen til Filter og vil foreta nærmere undersøkelser opp mot dette, uttaler politiinspektør Lisa Mari Løkke i Oslo politidistrikt. Samme avis har også intervjuet forstander Ervin Kohn i Det Mosaiske Trossamfund om fokuset på ham personlig i de jødefiendtlige chattene.– Jeg blir bekymret for egen sikkerhet, men mest er jeg redd for konsekvensene for sam...

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.