Nordmenn kan ha blitt frastjålet 50 millioner i krypto


ETTERFORSKER KRYPTO-TYVERI: Om lag 750 nordmenn hadde kryptovaluta i nettspillet Axie Infinity den 23. mars i år. Det var en dårlig idè, for den dagen ble spillet rammet av en av historiens største kryptovalutatyverier, der verdier tilsvarende 5 milliarder kroner ble stjålet. Nå etterforsker norsk politi saken, og ber norske spillere ta kontakt, meldte Økokrim i en pressemelding i dag.

Hvor mange penger de norske spillerne har tapt, er usikkert, men anslagsvis 40-50 millioner, sa Økokrim-sjef Pål Lønseth på en pressekonferanse NRK var på i dag. Den stjålne valutaen skal spores, og hvitvaskingsprosessen forhåpentlig avsløres, i samarbeid med FBI i USA. De meldte i april at statlige aktører med tilknytning til Nord-Korea trolig står bak tyveriet. Amerikanerne frykter pengene går til landets utvikling av masseødeleggelsesvåpen.

RUSSLANDS FORSVARERE I NORGE: I Norge pågår det en «rasistisk, fascistisk demonisering» av russere, sa Bjørn Ditlef Nistad som talkshow-gjest hos Russlands propagandakanal Russia Today (RT). Dagen før, 24. april, var Nistad appellant på en prorussisk demonstrasjon mot diskriminering av russere foran Stortinget. Nistad hevder å ha fått mer enn 300 nye Facebook-venner i forbindelse med markeringen, men at flere personer ikke turte å møte opp i frykt for trusler. På andre siden av veien arrangerte imidlertid den norsk-russiske organisasjonen SmåRådina en motdemonstrasjon, fordi de mente markeringen oste av støtte til krigen. Les Filter Nyheters

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.