Lavrov vil lage «ny verdensorden» med Kina, ingen tegn til de-eskalering i Ukraina

STORPOLITIKKEN: Det er meldt om nye og enda mer intense russiske angrep i områdene rundt Kyiv og Tsjernihiv den russiske viseforsvarsministeren i går hevdet Russland sklulle «drastisk» nedskalere den militære innsatsen. «Nok et bevis på at Russland lyver» sier ordføreren i Tsjernihiv, der 25 er skadd etter det som omtales som et «kollosalt angrep» på bysentrum i dag. 

Kreml-talsmann Dmitri Peskov sier det ikke er ny fremgang å melde fra våpenhvileforhandlingene med Ukraina i Istanbul i dag. Peskov sier Moskva har mottatt forhandlingsposisjonen til det invaderte landet i skriftlig form – det ble i går kjent for å bygge på en ordning der land som Tyskland, Israel og Tyrkia er med på å garantere for sikkerheten – men at det gjenstår mye arbeid. 

Utenriksminister Sergej Lavrov har møtt sin kinesiske motpart Wang Yi i Beijing og sier verden gjennomgår «en veldig alvorlig fase i historien om internasjonale relasjoner» og at de to ikke spesielt demokratiske stormaktene «sammen, og sammen med sympatisører», vil bevege seg «i retning av en multipolar, rettferdig og demokratisk ny verdensorden», skriver The Guardian.


TALTE I TINGET: Det var Norges tu...

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.