Kreml advarer mot Nato-utvidelse: «Mer militær spenning, mindre forutsigbarhet»

IKKE GREIT MED NATO-UTVIDELSE: Den russiske vise-utenriksministeren Sergej Ryabkov sier Vesten «ikke må ha noen illusjoner om» at Russland vil finne seg i den nordiske utvidelsen av Nato. Finland fattet det formelle, historiske vedtaket om å søke medlemsskap i går, i Sverige er det ventet at det skjer i løpet av ettermiddagen  (landet sender også diplomater til Ankara for å diskutere Tyrkias innvendinger mot opptakelsen). Det skjer som reaksjon på Vladimir Putins angrepskrig mot Ukraina, som delvis er grunngitt med innlemmelsen av tidligere østblokkstater i Nato etter murens fall på 90-tallet. Nå får russerne en 1300 kilometer lang finsk grense mot […]

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.