Kollega har varslet NTNU-ledelsen om at Eikrem sto bak den anonyme Facebook-kontoen

  • Filter Nyheter ble 28. oktober 2020 felt i Pressens faglige utvalg (PFU) for brudd på punkt 3.2 i Vær varsom-plakaten etter klage på denne artikkelen. Les PFUs uttalelse her.
For halvannen uke siden avslørte Filter Nyheter at førsteamanuensis Øyvind Eikrem ved NTNU over lengre tid har benyttet en anonymisert Facebook-konto til å hisse opp rasistiske nettdebatter og dele innhold fra raseideologiske miljøer. Eikrem selv har karakterisert Facebook-kontoen som en «tulleprofil» eller mulig «humorprofil», samtidig som han har benektet å stå bak. Etter at Filter Nyheter publiserte første artikkel om saken, ble profilen slettet eller deaktivert. Men siden da har én av Eikrems kolleger ved NTNU på eget initiativ tatt kontakt med universitetsledelsen for å fortelle at den anonymiserte profilen tilhørte førsteamanuensisen. – Jeg skrev at jeg kjente til «Einar Tambarskjelve»-profilen, samt at Eikrem i muntlig samtale med meg tidligere har bekreftet at det var hans profil, sier vedkommende til Filter Nyheter. På vegne av Eikrem skriver advokat Torfinn Svanem i en tekstmelding onsdag ettermiddag at de ikke ønsker «å gi noen kommentar i sakens anledning». Se et tidligere tilsvar fra Svanem/Eikrem nederst i artikkelen. [caption id="attachment_12438" align="alignnone" width="1100"] Eksempler på innhold og reaksjoner fra den a...

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.