Katolsk gruppe spionerte på presters Grindr-bruk

SPORET PRESTENE PÅ PRIVATEN: En hemmelighetsfull, katolsk gruppe i USA har brukt millioner av dollar på å kjøpe data fra apper som sporer brukeren, og brukt informasjonen til å identifisere prester som er aktive på datingapper for homofile. Gruppen har deretter varslet bispedømmene der prestene er ansatt, avslører Washington Post

Bak den Denver-baserte Catholic Laity and Clergy for Renewal står tre velstående, katolske filantroper med det mål – ifølge søknaden om skattefradrag – å «styrke kirken i sin misjon» ved å gi biskopene «evidens-baserte ressurser» for å identifisere svakheter i utdannelsen av nye prester. Folk involvert med gruppa skal ha vært involvert da en prest i Wisconsin i 2021 ble outet av et katolsk nettsted som bruker av appen Grindr samt kjente homobarer og badehus, og måtte gå fra et høytstående verv i Den amerikanske katolske bispekonferanse. Saken vakte i sin tid stor oppsikt, men nettstedet nektet å avsløre hvordan de hadde fått tak i datagrunnlaget.

Praksisen er typisk for en ny type overvåkning der hvem som helst med penger kan utnytte kommersielt tilgjengelige data, skriver den amerikanske avisa. NORGES BANK REDDES AV LAVPRISKJEDER: Prisveksten i februar i Norge var på 6,4 prosent, mindre enn fryktet, og det kan til en viss grad forklares med de store dagligvarekjedenes priskrig på mat, skriver E24Matprisene ble aktualisert

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.