Den greske turistøya ble et flyktningfengsel: – De hatet oss

Samos, 2020: «En flyktning beruset av tanker om frihet. Vi sulter etter frihet, selv om vi ikke aner hva frihet betyr. Fangenskap betyr ikke alltid fengsel». Sangteksten er hentet fra en av de mange låtene til Ebrahim «Ebi» Malihi. Den 24. juli 2017 flyktet den da 28 år gamle hiphop-artisten fra Iran for å kunne skrive fritt om det islamistiske regimet. De samfunnskritiske tekstene hans kunne ha ført til fengsel, i verste fall henrettelse, om han hadde blitt i hjemlandet. Da Filter Nyheters journalist møtte ham på den greske øya Samos i mars 2020, hadde han allerede levd som flyktning […]

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.