Kan Trump bli tiltalt? Kan han benåde seg selv? Her er svar på 6 viktige spørsmål

Man skulle kanskje tro at USA, om ikke annet, hadde et avklart forhold til hva som skjer hvis politiet vil straffeforfølge landets sittende president. Men det er ikke så enkelt, viser det seg. Først: Vi er ikke der ennå. Etterforskerne i Russland-komplekset – FBI-politifolk og jurister i en spesialopprettet gruppe som er underlagt justisdepartementet – har per i dag ikke gått ut offentlig med informasjon som tilsier at de sitter på konkrete beviser om at Donald Trump har begått alvorlige lovbrudd. Men en rekke personer som har jobbet tett på Trump eller for valgkampen hans (Paul Manafort, Michael Flynn, Rick Gates og George Papadopoulos) er allerede tiltalt eller dømt for forbrytelser som skattesnusk, hvitvasking, banksvindel og, ikke minst, falsk forklaring til FBI. Tre av dem har kommet med tilståelser. I tillegg kommer tilståelsen fra Trumps mangeårige «fikser», advokaten Michael Cohen, som under ed 21. august impliserte presidenten direkte i valgkampforbrytelser – knyttet til pengeutbetalinger som skulle sørge for at to kvinner som sier de har hatt sex med Trump ble holdt unna ...

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.